Junioři od Vítkovic inkasovali hořkou desítku

Zlín – Junioři se i nadále potácejí nádstavbovou části DHL extraligy. Ani v šestém kole nedokázali bodovat a navíc inkasovali desetibrankový příděl od Vítkovic. Utkání se začlo lámat v polovině, kdy hosté odskočili na rozdíl dvou branek a poté postupně přidávali na tempu hry. Výsledek se zastavil až za stavu 2:10.
50.kolo, čt 26.2.2015, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
2:10
(1:1, 1:3, 0:6)

Branky a nahrávky: 10. Stuchlík (Karola, Dalajka), 26. Werbik (Peška, Macharáček) – 8. Zdráhal (Charvát, Gelnar), 23. Rudl (Gelnar), 30. Iléš (Blahuta, Kuťák), 31. Blahuta (Illéš, Bail), 42. Zdráhal (Rimmel, Bail), 46. Ballner (Charvát), 46. Rimmel (Zdráhal), 49. Iléš (Kuťák, Blahuta), 56. Zdráhal (Charvát), 60. Gřeš (Hawlík). Rozhodčí: Fiedler – Blaha, Švarc. Vyloučení: 5:4 navíc Dalajka 2x10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 32:51. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 2:10.

Haloda (od 46. Čáp) – Macharáček ,Velčovský, Žabčík, Stuchlík, Řezníček, Talán – Hořanský, Hlaváč, Dalajka, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Peška, Hladiš, Werbik.

Svoboda – Adamík, Hawlík, Puzič, Charvát, Weinhold, Bail, Rudl – Ballner, Rimmel, Gřeš, Illéš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák, Zdráhal, Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar.

Jako první se po několika neproměněných šancích prosadili hosté, když Patrik Zdráhal dorazil svou střelu za Halodu. Zlínští dokázali odpovědět, když na modré napřáhl Michal Stuchlík a Svoboda nestihl zareagovat. Vrátit vedení na stranu Vítkovic mohl Česlík, ale Haloda dobře zasáhl.

Scénář se opakoval i v úvodu druhé části. Na branku Dominika Rudla dokázal zareagovat Nicolas Werbik, jenž zůstal osamocen před Svobodou, kterého nadvakrát dokázal překonat. Vítkovice ale neponechaly nic v náhodě a dvěma slepenými brankami Martina Blahuty a Jakuba Illéše odskočily na rozdíl dvou branek.

Třetí část už byla jednoznačně v režii hostů. Patrik Zdráhal našel volné místo v postoji zlínského brankáře a zvýšil na 5:2. Další branky Davida Ballnera a Mikuláše Rimmela oddělovalo pouze dvanáct vteřin a domácí kouč Radek Pšurný si musel vybrat oddechový čas a vyměnit brankáře. Hra se uklidnila pouze na pár minut, protože osmou branku Vítkovice trefil dorážkou Jakub Illéš.

Hosté stále neměli dost a Patrik Zdráhal dokonal hattrick, když prošel děravou obranou domácích a překonal Čápa. V samotném závěru se hosté pokoušeli o desátou branku, když dostali od sudího možnosti dvojnásobné přesilové hry. Lavička hostů odvolala brankáře a i tohle nesportovní gesto pomohlo k desáté brance, kterou zaznamenal Tomáš Gřeš.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Dvě třetiny jsme nehráli špatně, ale mrzí mě ta poslední třetina. Strašně těžko se odolává tlaku čtyř kvalitních pětek ve čtrnácti lidech.